Eftermiddags-snacking x 4

Måske er det graviditetsbetinget – eller også skyldes det, at jeg spiser mindre fedt og flere kulhydrater end tidligere – for jeg bliver alvorligt sulten lige omkring kl. 16.00. Hver dag.
Det har resulteret i en del snacking. Ofte er det i den grønne ende, for jeg gør mig nemlig meget umage med at få mange (!) grøntsager ned!
Herunder kommer et par eksempler på mine eftermiddags-snacks.
IMG_1563Grøntsagsstave med dip er toppen. Her er det en hurtig hummus på øko kikærter fra dåse. Næste gang laver jeg den gode blomkåls-hummus. Den smager så godt, at jeg kan spise den med ske.


Grøntsagsstave igen, men denne gang med økologiske oliven og en hurtig, mejerifri avocadocreme. Cremen er 1 avocado, 1 fed presset hvidløg, salt, peber og citronsaft. Simpelt og godt.


Her en omgang friske jordbær (fra da de stadig var i sæson) og mørk chokolade som jeg ikke har spist i store dele af graviditeten. Jeg havde en mærkelig oplevelse med min favorit 70% chokolade, der pludsleig smagte enormt bittert og stærkt. Den plejer nærmest at smage af flødechokolade, så der må være noget med smagsløg og graviditet.


En af de lidt mere krævende snacks er de altid gode bananpandekager. Opskriften finder du lige her. Jeg varierer ofte ved at tilsætte havregryn eller chiafrø, vanille, kakao eller kardemomme.

Hvad er din yndlings-snack? Smid den gerne som kommentar herunder – jeg kunne godt bruge ny inspiration.

Måske disse indlæg også er noget for dig?

Del dine tanker her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

3 Kommentarer

 • SVAR

  Må nok indrømme, mine yndlingssnacks under graviditeten var mælkesnitter, is og Cocio … utroligt nok spiser barnet gladelig blomkål og broccoli i dag. Til gengæld kunne jeg heller ikke spise min yndlings mørke mint-chokolade, der pludselig smagte som at æde ren tandpasta.
  Okay, det var ikke til megen inspiration – jeg ville også bare sige, dine snacks simpelthen ser så lækre ud 🙂
  Kh Ida

 • SVAR

  Åh, det lyder altså også virkelig godt! Jeg tror – helt ærligt – at hvis jeg ikke havde haft mælkeallergi, så havde jeg væltet mig i græsk youghurt og is hen over sommeren. Jeg havde gigia lyst til syrnede mælkeprodukter da jeg havde kvalme i starten, men jeg holdt mig fra det af ren og skær forfængelighed. Efter at jeg spiste mælkeprodukter i Grækenland i sommers er min hud først nu begyndt at blive pæn igen. Det er så træls!
  Kærlig hilsen til dig,
  Anne

 • SVAR

  […] Rå i stave […]