Efterårspandekager m. varme krydderier
Det har været ægte pandekagevejr den sidste uges tid – og disse pandekager er helt efterårsrigtige: smagfulde, krydrede og lækre. De kræver at man har 200g tilberedt sød kartoffel. Jeg havde en rest mos (kartoffeltern kogt møre med lidt vand og smør og derefter blendet) i køleskabet.
(ca. 10 stk.)
Du skal bruge:
200 g mos af sød kartoffel
2 æg
1/2 tsk. kardemomme
1/2 tsk. kanel
1/2 tsk. vanillepulver
1 knsp havsalt
Fremgangsmåde:
Pisk eller blend alle ingredienser sammen. Steg i smør eller kokosolie på en pande ved middel-høj varme.
Servér fx med denne sirup – den smager drøngodt!
Mums! Jeg laver noget lignende til morgenmaden for tiden – nærmest præcis den samme opskrift, bare med græskarpuré (bagt og blendet) i stedet for søde kartofler 🙂 Men jeg skal da helt klart prøve din variant nu!
Mvh Eva
UHM! – og jeg skal helt sikkert prøve din græskar-variant. Hvilken slags bruger du? Butternut eller hokkaido?
KH
Anne
[…] Krydrede pandekager – virkelig lækkert! Det rimer på tæppe, dampende varm te og hygge. […]