Den Omvendte Verden – i mit liv #1

  • Da jeg læste var jeg sikker på at traditionel kognitiv terapi var lige noget for mig. Kassetænkning og manualer man følger, det passede mig så glimrende. Virkeligheden har vist sig at være en anden. Jeg kan slet ikke forestille mig at lave rigtig manualiseret terapi. Jeg elsker den sjovere og mere frie arbejdsmetode som nyere kognitiv terapi tillader.
  • Dengang jeg læste var jeg også sikker på, at jeg ville trives bedst med fast job, faste arbejdstider, pensionsordning osv. Jeg ELSKER at være selvstændig og det, mere eller mindre, at kunne bestemme mine arbejdstider selv.
  • Som psykolog arbejder jeg bl.a. med at følelser ikke er farlige og at det ofte er vores kamp for at undgå ubehagelige følelser, der skaber vores smerte og lidelse. Det komplet paradoksale er, at det værste jeg kan forestille mig er, at Augusta ikke har det godt. Når hun viser det mindste tegn på at have det ubehageligt, opfører jeg mig næsten som om det er farligt for hende. Det er da den omvendte verden.
  • Vi købte en meget, meget smuk babyseng til Augusta, inden hun blev født. Men har hun ligget i den? Overhovedet? Nope! Hun har altid sovet lige i smørhullet og jeg kan ærlig talt ikke forestille mig at smide hende ud, før hun selv synes det er en god idé.
  • Da jeg, præ-Augusta, blev spurgt hvor længe jeg ville amme, sagde jeg grinende at jeg i hvert fald ikke ville amme til hun selv kunne bede om det. Det kan hun faktisk nu – altså uden ord selvfølgelig – og jeg har ingen ambitioner om at stoppe. Jeg tænker at hun selv får lov til at sige fra.. med en forventning om at der trods alt ikke går 4-5år..

 

Hvad er den omvendte verden i dit liv?

 

Måske disse indlæg også er noget for dig?

Del dine tanker her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *