Den BEDSTE linsesalat (vegansk)
Det halter alvorligt med grøntindtaget herhjemme og min lyst til kød er ikke kæmpe stor i øjeblikket. Det svinger lidt. Snart skal der gøres noget alvorligt på den front – altså det med grøntsagerne. Jeg spiser stadig smoothies, men min kreativitet ift. salater og grønt tilbehør er ikkeeksisterende.
For et par uger siden lavede jeg en ordentlig skålfuld linsesalat og det var bare SÅ lækkert at have den stående i køleskabet og kunne tage en portion når sulten meldte sig. Opskriften er fra bogen My New Roots (adlink), som virkelig er én af de lækreste bøger jeg har på hylden. Den er modtaget i gave fra Politikens Forlag for noget tid siden – så er det på plads.
Salaten er glimrende at lave en søndag og have stående til hverdagene – den er god til og med 4. dagen. Ingredienslisten er laaang, men det meste er krydderier – som du formentlig har på lager og hvis ikke så går det nok helt fint at udelade dem du ikke har (hvis det kun drejer sig om et par stykker).
(1 kæmpe skålfuld)
Du skal bruge:
500g sorte belugalinser
0,8 dl olivenolie
4 spsk. æbleeddike
1 spsk. honning
1 spsk. dijonsennep
2 tsk havsalt
2 tsk friskkværnet peber
1 tsk stødt spidskommen
1/2 tsk gurkemeje
1/2 tsk koriander
1/2 tsk stødt kardemomme
1/4 tsk cayennepeber
1/4 tsk revet muskatnød
1/2 tsk kanel
2 små rødløg
100g rosiner, korender eller tørrede abrikoser (eller en blanding)
50g kapers
Fremgangsmåde:
Skyld linserne GRUNDIGT (det ødelægger fornøjelsen, hvis der er sten eller grus i salaten). Kog linserne i en gryde, hvor de er dækket med ca. 10cm vand. Lad linserne simre i 15-20minutter. De må ikke få for meget – der skal stadig være en smule bid, så smag på dem efter 15 minutter!
Hak rødløgene fint – og den tørrede frugt og kapers ligeså. Bland alle ingredienser til dressingen.
Når linserne er færdige, skyldes de med koldt vand for at standse kogningen. Bland dressing, rødløg, kapers og frugt sammen med de lune linser. Spis salaten med det samme eller sæt den på køl.
Variationer:
Om efteråret er det lækkert at tilføje bagt hokkaido, frisk persille og valnødder til salaten. Om sommeren er frisk squash i tern og rødpeber virkelig lækkert.
Del dine tanker her