Den bedste Gateau Marcel

gateau marcelJeg er forelsket i en mørk skønhed – jamen se den lige! Det er den bedste chokoladekage jeg nogensinde har bagt, og så er den SÅ simpel at lave. Den er helt uden mel og – hvis man vil – rigtig sukker. Jeg har brugt dejlig økologisk kokossukker, der smager skønt af karamel, men sukrin gold vil sagtens kunne bruges i stedet. Det er den perfekte gæstekage, da den kun bliver bedre af at stå natten over i køleskabet.
Opskriften er fra Maja – chocolat.dk og passer til en rund springform med en diameter på 18 cm. Værsgo’: Gateau Marcel:

(8-10 personer)

Du skal bruge:
150 g chokolade (jeg brugte 100g 70% og 50g 90%)
150 g smør
150 g kokossukker
7 æggeblommer (100g)
5 æggehvider (120g)

50 g mint-chokolade og kakao (fx raw kakao-pulver) til toppen.

Fremgangsmåde:
Smelt smør og chokolade sammen i en gryde ved meget lav varme.
Tænd ovnen på 175 C (alm. ovn).

Pisk æggeblommer med 100g kokossukker til massen er lys, luftig og cremet. Rør forsigtigt den lune chokolademasse i.
Pisk æggehviderne stive i en anden skål og tilsæt de resterende 50g kokossukker lidt efter lidt. Vend hvide-massen forsigtigt i chokolademassen.

Hæld halvdelen af moussen i en smurt springform og bag den 20-25min i midten af ovnen.
Lad kagen køle af i formen og fordel den anden halvdel mousse ovenpå bunden. Sæt kagen på køl ind til den skal spises og gerne natten over.



Kokossukker er en gave fra Lowcarb Store Danmark.

Måske disse indlæg også er noget for dig?

Del dine tanker her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

17 Kommentarer

  • SVAR

    Øj, SÅ lækkert! Jeg vil også snart lave gateau marcel igen! 😛

  • SVAR

    Øj, SÅ lækkert! Jeg vil også snart lave gateau marcel igen! 😛

  • SVAR

    FANTASTISK kage!! Prøvede den af på nogle gæster i weekenden og den var et hit.. Lækker mørk karamel-agtig i smagen. Serverede masser af hindbær og blåbær til. Glæder mig til næste gang den skal laves igen.

  • SVAR

    Det er så absolut den ultimative chokoladekage – jeg kunne spise den hver dag 🙂 !
    KH
    Anne

  • SVAR

    Tak for dejlig kommentar. Skønt at du kunne lide kagen – jeg har også i sinde at invitere gæster på den snarest. Lyder toplækkert med friske bær til!
    KH
    Anne

  • SVAR

    Den kage ser altså bare helt vanvittigt lækker ud! Jeg er virkelig snart nødt til at finde en undskyldning for at lave den 😉
    KH Ida

  • SVAR

    Måske den lille i maven er glad for chokolade = undskyldning lige dér 😉
    KH til dig,
    Anne

  • SVAR

    Hej Anne!

    Jeg ombestemte mig og bager nu Gateau Marcel istedet for at lave cheesecake som dessert til nytårsmiddagen imorgen. Håber, den bli'r en succes!
    Ud over Lindt mintchokolade har jeg indkøbt bær, og vi skal nok ha' lidt is til også.
    Godt nytår!

    Mvh. Jette DC

  • SVAR

    Øj, den ser lækker ud! Tror vist lige, at der er en kage, der skal prøves der snarest! 😀

  • SVAR

    Please do! Den er to-die-for – i mine øjne 🙂
    KH
    Anne

  • SVAR

    Hej Jette
    Uh!! Jeg håber at den blev rigtig vellykket – lyder skønt med is og bær til.
    Også rigtig godt nytår til dig.
    Kærlig hilsen
    Anne

  • SVAR

    Inviterer du ikke lige, næste gang den er i køleskabet?
    Jeg tør ikke lave den derhjemme for pt er det kun mig, som spiser kage – det er dømt til at gå galt.
    Ha' en dejlig weekend.
    KH
    – frk. sveske

  • SVAR

    Haha 🙂 Ja, den er farlig at have i huset. Jo, du er meget velkommen. Min kæreste har netop spist det sidste stykke kage – en rest fra fødselsdagen igår. UHM!
    KH
    Anne

  • SVAR

    Hej Anne!

    Endnu en vellykket Gateau Marcel har set dagens lys – denne gang med Sukrin Gold. Den ligger og ser så fin ud på billederne på min blog lige nu – og smager jo så englene synger.

    Jeg har selvfølgelig krediteret dig for inspirationen. Tak Anne – jeg følger med på din fine blog!

    Mvh. Jette DC

  • SVAR

    Åh hvor dejligt! Sikke nogle smukke billeder du fik taget af kagen.
    Tak for din kommentar, søde Jette.
    KH
    Anne

  • SVAR

    ER I GANG MED DEN NU
    HVOR MANGE GRADER SAL DEN HAVE!?
    HURTIGT!!

  • SVAR

    Kære Sofie
    Beklager det sene svar. Jeg håber at du så at temperaturen allerede står i opskriften: 175grader alm. ovn.
    – og så håber jeg i øvrigt at kagen blev rigtig god.
    Kærlig hilsen
    Anne