De berømte, berygtede: Kesoplätter
Når arbejdet og studiet kalder igen, er der behov for hurtige morgenmadsløsninger – altså hurtige som “havregryn med mælk”. Jeg lavede en portion af disse ovenud lækre pandekager igår aftes. I morges var det bare at smække et par pandekager på en tallerken, ind i mikroovnen ved fuld power i 40 sekunder, på med en eller anden form for topping – og voila:
(ca. 8 stk)
Du skal bruge:
3 øko æg
200g hytteost (4%)
1 spsk FiberHusk
0,5 tsk. kardemomme
revet citronskal af ½ citron
Rigeligt smør til panden.
Fremgangsmåde:
Pisk eller blend æg og hytteost først. Tilsæt dernæst de resterende ingredienser og giv blandingen en omgang mere med piskeriset/stavblenderen. Smelt smør på en stor pande og bag tre ad gangen til de er gyldne.
TIP: Jeg toppede plätterne med en hurtig varm kompot af hindbær (giv frosne hindbær og 2 spsk. vand et opkog i en gryde ind til ønsket konsistens).
Andre gode toppings kan være:
– den kolde bærkompot vendt i pisket fløde.
– friske bær og en klat 38% cremefraiche eller 10% græsk yoghurt.
– nøddesmør og små æbletern.
– koldt smør og kanel.
Del dine tanker her