Cremet LCHF broccolisuppe (psst.. mejerifri)

IMG_20130921_154116Det her er en af de hurtige hverdagsretter. Den er cremet og lækker – og det helt uden mælkeprodukter. Hemmeligheden er cashewnødder. Jeg har fået opskriften af én, som har fået opskriften af én, som har.. (you get the picture). Rygtet siger at den oprindelige opskrift er fra Umahro. Min forsimplede udgave, kommer her.

(2 x aftensmad + 1 frokost)

Du skal bruge:
½ liter vand
50 g rå cahewnødder
2 fed knust hvidløg
350 g grønt* (fra frost eller frisk)
1 spsk. Herbamare boullion
4 spsk. olivenolie
1 spsk. friskpresset citronsaft
lidt revet muskatnød
salt og peber

*Jeg brugte 250 g broccoli, 75 g spinat og 25 g ærter – alt fra frost.

Fremgangsmåde:
Bring vand i kog med cashewnødder, Herbamare boullion, hvidløg, salt og peber.
Tilsæt broccoli (eller hvad du vælger af grønt), læg låg på og når broccolien er mør, hældes indholdet i en blender (eller brug en stavblender direkte i gryden).
Kør suppen helt fin og cremet, og smag til med muskatnød, olivenolie, og citronsaft.
Servér med ønsket topping og et drizzle olivenolie!

TIP:
Kan fx toppes med rejer, sprødstegt bacon eller en klat creme fraiche 38%.

Måske disse indlæg også er noget for dig?

Del dine tanker her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *