Cookies med mandelsmør (glutenfri og uden sukker)

Da vi var i Sverige på vinterferie, havde jeg pakket min blender i kufferten. Og det var en god idé – for den blev flittigt brugt. Til smoothies og til mandelsmør.

Mandelsmør er lidt en dyr affære at købe, og hvis du laver det selv kræver det hestekræfter, tålmodighed og dyrtkøbte mandler. Men det er det værd!!

Jeg lavede min egen mandelsmør. Fyldte blenderen med ca. 8dl rå øko mandler, kørte dem til mel og tilsatte 3 spsk. kokosolie for at få blenderen til at tage fat. Til sidst blev det til mandelsmør og cirka halvdelen brugte jeg til de her cookies.

De er enormt velsmagende og chewy, men ikke sprøde. Crunchet kommer fra de grofthakkede mandler – og det spiller virkelig! Augusta elskede dem (hun fik nogen uden mandelstykker).

 

(18 små eller 10 store)

Du skal bruge:

1,5dl økologisk mandelsmør

0,5dl dansk honning

0,5 tsk stødt kardemomme

1 æg

1 knsp havsalt

50g grofthakket mørk chokolade

1 håndfuld grofthakkede mandler

 

Fremgangsmåde:

Sæt ovnen på 175grader (alm. ovn)

Pisk mandelsmør, honning, kardemomme, æg og salt. Rør chokolade og mandler i – gem evt. lidt til toppen.

Sæt 18 små eller 10 større runde kageklatter på en bageplade med bagepapir. Drys evt. med ekstra mandler og chokolade.

Bag i midten af ovnen i ca. 15-18min ved store cookies og 10-12minutter ved små. Men hold godt øje med at de kun bliver gyldne og ikke brændte.

Tag de velduftende cookies ud af ovnen og lad dem køle af på pladen i 10min. Vær meget forsigtig når du tager kagerne af bagepapiret og lad dem afkøle helt på en bagerist.

 

Måske disse indlæg også er noget for dig?

Del dine tanker her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *