Chokoladekage uden mælk, glutenfri og (næsten) sukkerfri!

Da vi holdt Augustas fødselsdag for et par uger siden lavede jeg to kager. Den ene var DENNE cashewkage med frosting og den anden får du opskriften på i dag.

På dagen var jeg faktisk ikke vildt imponeret af kagen, men den var klart bedre på andendagen, da den havde sat sig lidt. Og så er det helt afgørende at den får lidt modspil af en frisk frugtsalat. Næste år laver jeg en salat af ananas og blåbær. Det vil være helt perfekt!

Opskriften er inspireret af e-bogen MUMS (affiliate link – men bogen er gratis og sendes til din mail) og jeg har toppet den med min chokolademousse med kokosmælk. Du laver én portion mousse (altså til to personer) og fordeler på den afkølede kage. Nemt!

 

(1 mellemstor kage)

 

Du skal bruge:

100g økologisk kokosolie (eller øko smør)

100g øko chokolade 70%

130g rødbede, fintrevet

100g æble, fintrevet

1 avocado (eller 1 banan)

4 æg

50g kokossukker

150g hasselnødder

150g boghvedemel

2 dl fuldfed kokosmælk

saften fra en appelsin (eller 1 dl vand)

5 spsk. god kakao (Valhrona)

2 tsk bagepulver

1/2 tsk havsalt

 

Fremgangsmåde:

Sæt ovnen på 180g (alm. ovn).

Hak den revne rødbede og revne æble lidt med en kniv (så det ikke er laange strimler).

Smelt kokosolie og 50g chokolade i en gryde. Mos avocadoen i en skål og bland chokoladeblandingen i.

Kør hasselnødder til mel i en foodprocessor og bland med boghvedemel, kakao, bagepulver og salt. Hak de sidste 50g chokolade groft og kom i de andre tørre ingredienser.

Del æggene og pisk blommerne luftige med kokossukker. Pisk hviderne stive i en anden skål.

Rør alle ingredienser sammen – undtagen hviderne. De vendes i til sidst.

Læg bagepapir i et mellemstort ovnfast fad og hæld dejen i.

Kagen bages i ca. 25-30min.

 

Top med et lag af min chokolademousse med kokosmælk, når kagen er helt kold. Lad kagen sætte sig i køleskabet natten over og skær den ud i små firkanter og server med frisk, syrlig frugt.

 

Måske disse indlæg også er noget for dig?

Del dine tanker her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *