Chicken Tikka Masala

chicken tikka masala1Det er ved at være lidt tid siden jeg lavede Chicken Tikka Masala, men nu kommer opskriften på bloggen. Jeg lavede den uden mejeriprodukter, grundet den mejerifri periode, men plejer at fylde godt med smør i – det smager virkelig lækkert!!
Denne opskrift er, ligesom opskriften på Chicken Korma, inspireret af Jamie Olivers kogebog ALLE KAN LÆRE AT LAVE MAD. 

(4-6 portioner)

Du skal bruge:
Curry paste:
2 fed hvidløg, pillede
5 cm frisk ingefær, skrællet
1 frisk rød chili
1 håndfuld mandler
2 spsk. kokosolie
2 spsk. tomatpuré
1 spsk. tørret koriander (eller en håndfuld friske)
1 spsk. røget paprika
1 spsk. alm. kokosmel
2 tsk. garam masala krydderi
1 tsk. cayennepeber
1 tsk. stødt spidskommen
0,5 tsk salt + lidt peber

Kylling Tikka Masala:
4 kyllingebryster skåret i aflange stykker (ca. 800 g) 
1 portion curry paste (se ovenfor)
2 løg i tynde ringe
1 rød chili i tynde skiver
5 cm frisk ingefær, finthakket
50 g smør (eller kokosolie)
1 dåse fuldfed kokosmælk (400 g)
1 dåse tomat passata (390 g)
salt og peber

Desuden:
en håndfuld mandler
en citron i både
evt. kokosflager
evt. frisk koriander

Fremgangsmåde:
Curry paste:
Kør alle ingredienser i en minihakker til en grov karrypasta. 

Kylling Korma:
Smelt smør (eller kokosolie) og steg chili, ingefær og løgringe bløde heri. Tilsæt karrypasta, kokosmælk og tomatpassata. Rør rundt og tilsæt kyllingen. Lad retten simre under låg i 30 minutter. Rør rundt i gryden en gang i mellem.

Rist mandlerne gyldne på en pande og lad dem køle af.
Smag omhyggeligt retten til med salt og peber og servér med citronbåde, ristede mandler, frisk koriander og evt. cremefraiche.

TIP:
Servér fx med fintsnittet spidskål – det er rigtig lækkert – eller med blomkålsris som herunder.

Måske disse indlæg også er noget for dig?

Del dine tanker her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

6 Kommentarer

  • SVAR

    Hej Anne,
    Hvor ser der lækkert ud – den opskrift skal helt sikkert afprøves – og perfekt med masser af smør til striks LCHF. Vi fik også indisk i søndags, men den ret har vist ikke noget navn. Jeg er vild med blomkålsrisene og gerne stegt på panden med lidt gurkemeje.
    KH
    – frk. sveske

  • SVAR

    Det ser godt nok lækkert ud. Jeg er en sucker for indisk mad, elsker det simpelthen og kunne spise det næsten hver dag (ja ja overdrivelse fremmer forståelsen, er det ikke det man ser). Ihvertfald tror jeg denne ret skal på bordet næste gang jeg skal spise kød 🙂

  • SVAR

    Rigtig god idé til blomkålsrisene – det vil jeg helt sikkert gøre næste gang! Tak for tip!
    SMØR!!!! Det er bare så lækkert i indiske retter. Når jeg hopper af mejerifriLCHF-vognen, tror jeg at jeg vil prøve kræfter med "butter-chicken"-udgaven. Det må være helt super til striks LCHF!
    KH
    Anne

  • SVAR

    Jeg har det på præcis samme måde – indisk er virkelig en favorit herhjemme! Jeg læste godt, at du nu har valgt at leve vegetarisk – spændende at følge! Mon ikke man kan erstatte kylling med proteinrige bønner i denne, for en vegetarisk udgave..?
    KH til dig
    Anne

  • SVAR

    Det tror jeg da at du har ret i! God med et lille tip. jeg tror jeg ville prøve den med de dejlig store limabønner, så kan det måske minde lidt om kyllingestykker 😉

  • SVAR

    Uhm – det kunne sikkert være lækkert 🙂 ! Jeg har ikke spist bønner længe, men er egentlig ret vild med dem!
    KH
    Anne