Bryllup: Et sparetip med smuk symbolik

ring

Jeg havde egentlig et indlæg i fingrene om chokolade, men på en eller anden måde virker det mærkeligt ikke lige at runde weekendens begivenheder her på bloggen. Bare kort.

Det lykkedes at sige ja og nej på de rette tidspunkter i lørdags og Augusta bærer nu sit navn, ligesom vi bærer guldringe på hver vores højre hånd – og det er netop de ringe, det skal handle om i dag.

Vielsesringe løber hurtigt op i mange 1000kr for helt klassiske standardringe. Klassiske ringe var præcis det vi gik efter, og da jeg tilfældigt læste om muligheden for at få lavet ringe af gammelt guld, øjnede vi også muligheden for at spare lidt. Både hos min mor og hos min svigermor lå der gamle guldsmykker, der ikke blev brugt. De var af forskellig karat – alt fra 8 til 14 – og de smykker fik vi forærende.

Næste træk var at finde en guldsmed, der ville smelte guldet om for en fornuftig pris. Her blev det vores erfaring, at det virkelig kan betale sig at undersøge markedet. Vi spurgte 3 forskellige guldsmede om prisen for to vielsesringe – helt klassiske i designet – og priserne varierede helt enormt.

Én guldsmed var – lidt for – hurtig og ville tage alt vores guld og lave to ringe for 6000kr.

En anden ville tage alt guldet og lave to ringe for 4000kr. Han ville dog regne ud, om der var for meget guld og give os det overskydende retur.

Som i et eventyr fandt den tredje guldsmed en diamant, i en af ringene, som ingen af de to andre havde set. Den ring beholdt vi. Arbejdslønnen for to vielsesringe var 2000kr inkl. indgravering – og dermed ringenes pris – når vi leverede guldet. Vi havde fået så meget guld, at guldsmeden tog det i bytte og vi kom af med præcis 0kr for vores ringe – og det var 0kr!

Guldsmeden, der fik handlen (prinsessen og det halve kongerige) var Vi Gu i Slangerup. Jeg mener at det kræver 18gram guld for at lave to vielsesringe. Stedet er komplet u-fancy, og guldsmeden ligger i et industrikvarter og udstråler hverken luksus eller romantik. Det skal man klart være OK med.

Sådan gik det til, at vores vielsesringe blev lavet ved at sammensmelte gammelt guld fra begge vores familier – og det synes jeg, at der er noget virkeligt-virkeligt fint over!

Måske disse indlæg også er noget for dig?

Del dine tanker her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *