Belgiske vafler med sød kartoffel og banan

vaffel-med-soed-kartoffel

 

Dette er min tredje vaffelopskrift på bloggen – og det her er min favorit i øjeblikket. Vaflen ser en anelse branket ud på fotoet – det skyldes at dejen er gylden i sig selv pga. den søde kartoffel. Vaflerne var enormt lækre og let sprøde.

Tip: Har du prøvet squashvaflerne og bananvaflerne?

Når jeg køber en portion søde kartofler bager jeg dem alle sammen i ovnen i ca. 1 time ved 200 grader (alm. ovn). Det eneste jeg gør, inden de bages, er at skylle dem grundigt og stikke huller i skindet med en lille kniv. Når de er møre, så spiser jeg måske et par til frokost eller aftensmad – og kommer så resten i køleskabet.

Du skal bruge én bagt sød kartoffel til opskriften herunder. Inspiration til opskriften er hentet hos Ditte fra the Food Club.

 

(8 vafler)

Du skal bruge:

2 modne, små bananer

1 sød kartoffel (bagt og uden skind)

150g finvalsede havregryn

160ml. mandelmælk

3 æg

4 spsk. kokosolie

2 tsk. kanel

1 nip havsalt

 

Fremgangsmåde:

Blend alle ingredienser til en homogen masse og bag vaflerne i et varmt vaffeljern til de er gyldne og let sprøde.

Nemmere bliver det ikke – og de smager endnu bedre når de har kølet lidt af!

 

Jeg bruger mit Tefal Vaffeljern (affiliate link) til jobbet, og er stadig enormt tilfreds med jernet.

 

Måske disse indlæg også er noget for dig?

Del dine tanker her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *