Belgiske vafler med sød kartoffel og banan
Dette er min tredje vaffelopskrift på bloggen – og det her er min favorit i øjeblikket. Vaflen ser en anelse branket ud på fotoet – det skyldes at dejen er gylden i sig selv pga. den søde kartoffel. Vaflerne var enormt lækre og let sprøde.
Tip: Har du prøvet squashvaflerne og bananvaflerne?
Når jeg køber en portion søde kartofler bager jeg dem alle sammen i ovnen i ca. 1 time ved 200 grader (alm. ovn). Det eneste jeg gør, inden de bages, er at skylle dem grundigt og stikke huller i skindet med en lille kniv. Når de er møre, så spiser jeg måske et par til frokost eller aftensmad – og kommer så resten i køleskabet.
Du skal bruge én bagt sød kartoffel til opskriften herunder. Inspiration til opskriften er hentet hos Ditte fra the Food Club.
(8 vafler)
Du skal bruge:
2 modne, små bananer
1 sød kartoffel (bagt og uden skind)
150g finvalsede havregryn
160ml. mandelmælk
3 æg
4 spsk. kokosolie
2 tsk. kanel
1 nip havsalt
Fremgangsmåde:
Blend alle ingredienser til en homogen masse og bag vaflerne i et varmt vaffeljern til de er gyldne og let sprøde.
Nemmere bliver det ikke – og de smager endnu bedre når de har kølet lidt af!
Jeg bruger mit Tefal Vaffeljern (affiliate link) til jobbet, og er stadig enormt tilfreds med jernet.
Del dine tanker her