Artiskokdip

Du skal bruge:
1 dåse artiskokhjerter
2 spsk. creme fraiche 38%
35 g. parmasan (eller mere)
½-1 fed hvidløg
1 spsk. citronsaft
ca. 6 spsk. olivenolie
s & p
Fremgangsmåde:
Brug en blender, stavblender eller en minihakker til at lave dippen. Jeg brugte min blender og måtte skrabe ned fra siderne undervejs.
Riv osten, pres hvidløg (den bliver ret stærk med 1 helt fed hvidløg) og kør hele molevitten til en cremet dip. De 6 spsk. olivenolie er vejledende, så tilsæt evt. lidt mere, til du får en konsistens du kan lide. Smag til med salt og peber og evt. mere citronsaft.
TIP:
Brug dippen til grøntsagsstænger, i en sandwich eller i stedet for pesto på en salat.
Mumsi, det ser godt ud 🙂
Det var rigtig lækkert – ind i mellem er det rart med noget andet end mayo-dressing og pesto.
KH
Anne
Artiskokken er virkelig en overset grøntsag! Jeg tror, at den kæmper med et image af 'besværlighed'? Jeg skal helt klart prøve denne opskrift. Køber af og til artiskokdip – det smager jo fantastisk – men har aldrig prøvet at lave det selv. 🙂
Jeg havde faktisk også lidt glemt den (NO!) indtil jeg blev mindet om den på Instagram. Jeg elsker, elsker, elsker artiskokker – specielt hele som man spiser lune med salt og smør – ÅRH!!
Dippen er bestemt anbefalelsesværdig – jeg er dog sikker på at den vil blive endnu bedre hvis man anvender grillede artiskokker i olie – i stedet for "dåseudgaven".
God weekend Katrine!
KH
Anne