Artiskokdip

artiskokdip 1Instagram er et virkelig godt sted at finde inspiration. Denne gang fandt jeg inspiration hos @Smagforkraes og det blev der denne lækre dip ud af.

Du skal bruge:
1 dåse artiskokhjerter
2 spsk. creme fraiche 38%
35 g. parmasan (eller mere)
½-1 fed hvidløg
1 spsk. citronsaft
ca. 6 spsk. olivenolie
s & p

Fremgangsmåde:
Brug en blender, stavblender eller en minihakker til at lave dippen. Jeg brugte min blender og måtte skrabe ned fra siderne undervejs.
Riv osten, pres hvidløg (den bliver ret stærk med 1 helt fed hvidløg) og kør hele molevitten til en cremet dip. De 6 spsk. olivenolie er vejledende, så tilsæt evt. lidt mere, til du får en konsistens du kan lide. Smag til med salt og peber og evt. mere citronsaft.

TIP:
Brug dippen til grøntsagsstænger, i en sandwich eller i stedet for pesto på en salat.



Måske disse indlæg også er noget for dig?

Del dine tanker her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

4 Kommentarer

  • SVAR

    Mumsi, det ser godt ud 🙂

  • SVAR

    Det var rigtig lækkert – ind i mellem er det rart med noget andet end mayo-dressing og pesto.
    KH
    Anne

  • SVAR

    Artiskokken er virkelig en overset grøntsag! Jeg tror, at den kæmper med et image af 'besværlighed'? Jeg skal helt klart prøve denne opskrift. Køber af og til artiskokdip – det smager jo fantastisk – men har aldrig prøvet at lave det selv. 🙂

  • SVAR

    Jeg havde faktisk også lidt glemt den (NO!) indtil jeg blev mindet om den på Instagram. Jeg elsker, elsker, elsker artiskokker – specielt hele som man spiser lune med salt og smør – ÅRH!!
    Dippen er bestemt anbefalelsesværdig – jeg er dog sikker på at den vil blive endnu bedre hvis man anvender grillede artiskokker i olie – i stedet for "dåseudgaven".
    God weekend Katrine!
    KH
    Anne