Kom i gang med at lave smoothies: Det SKAL du have på lager!

smoothieessentials
Indeholder affiliate links

Det at lave smoothies, kræver ingen fancy ingredienser. Faktisk kan du få alt hvad du behøver i det nærmeste supermarked. Du kan selvfølgelig også hælde en halv helsekost i, hvis du på et tidspunkt bliver afhængig af de grønne banditter ligesom mig – eller får lyst til at være kreativ.

Her får du mine smoothie-essentials:

 

  • En god blender!

Det hele starter her – det er vigtigt med en blender, der kan knuse is. Jeg drømmer om en Vitamix og det har jeg efterhånden gjort længe. Det er uden tvivl toppen af blendere – den kvaser alt og gør det smooooth! Indtil jeg får investeret i en Vitamix klarer jeg mig glimrende med min Wilfa blender. Den kører på 4. år, og den har lavet mange (!!) smoothies til mig og er en virkelig god budget blender! Den koster kun 499kr HER.

 

  • Frosne havtorn og frosne granatæblekerner

Jeg køber dem i min lokale SuperBrugsen, der virkelig har oppet deres game her på det sidste – de fås dog ikke økologiske. Tilgengæld vinder de på at være frosne bær og frossen frugt, jeg godt tør spise uden at give dem et opkog først. Det skyldes at havtorn simpelthen ikke kan plukkes med (beskidte) fingre – den busk er seriøst aggressiv! Og granatæblekernene, forestiller jeg mig, er tvunget ud af skallen maskinelt.

 

  • Forskellige frosne bær til en hurtig kompot

En pose med blåbær, hindbær, jordbær eller solbær (sidstnævnte fås i ikke-økologisk variant i Rema1000) direkte i en gryde med 1/2dl vand. Låg på og op at koge i et par minutter. På glas og i køleskabet. Jeg bruger ofte 3-4 skefulde i en smoothie om morgenen og kompotten holder derfor ca. 3 dage på køl. Fx bruger jeg kompot i DENNE smoothie.

 

  • Modne avocadoer

Jeg køber formodne avocadoer (dem med tre i en pakke) og jeg spiser én om dagen, så de er helt essentielle i mit køkken.

Læs også: 4 tips, der giver PERFEKTE avocadoer hver gang

 

  • Kokosmælk

Jeg prøver at undgå dåsemad, og slår mig derfor til tåls med den virkeligt lækre, men ikke-økologiske, Extra Creamy kokosmælk fra Santa Maria. Den er på katon og når jeg er heldig, importerer mine svigerforældre den med hjem til mig fra Sverige. Den er dog næsten lige så billig HER på tilbud, og der købte jeg den sidste gang. (Siden er i øvrigt anbefalelsesværdig! Jeg har selv handlet der to gange nu. Der er fri fragt fra 100kr – hvilket lige passer med 4 gange kokosmælk – og når jeg har bestilt tidligt på dagen, ligger varerne uden for min dør, når jeg vågner næste morgen!).

 

  • Bananer i skiver på frost

Jeg køber altid to poser økologiske bananer når jeg handler. Den ene pose spiser vi hurtigt inden bananerne bliver plettede, den anden klase bliver typisk overmoden og dermed perfekt til at fryse ned i skiver. Jeg fryser de skivede bananer ned i fryseposer.

 

  • Økologisk ingefær

En lille stump skrællet ingefær hitter altid i smoothies. Jeg kan faktisk ikke komme i tanke om en smoothieopskrift, hvor ingefær ikke vil gøre den endnu bedre.

 

  • Frossen økologisk broccoli eller økologisk rødbede (Rema1000), løsfrossen økologisk spinat (Føtex) eller grønne øko bønner (anywhere)

Det er godt med løsfrossen spinat, for det er lidt at udsætte sin blender for et maraton, når den skal kvase de der firkantede spinat-sten. Et godt trick er dog at overhælde spinatfirkanterne (og frossen rødbede i øvrigt også) med kogende vand i en lille skål – bare i mens de andre ingredienser kommes i blenderen. Det fungerer!

 

Hvad kommer du i din yndlings smoothie?

DSC00488

Måske disse indlæg også er noget for dig?

Del dine tanker her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

5 Kommentarer

  • SVAR

    Efter jeg åbenbart fik gjort mig selv lidt intolerant over for den yoghurt jeg plejede at spise får jeg 2-3 gange om ugen en “smoothie i en skål” til morgenmad.
    Oftest er der rå mængder ingefær, 2-3 kugler spinat, 2-3 kugler grønkål, halv/hel frossen banan, en håndfuld frosne jordbær, kokosmælk og evt lidt piskefløde og vand så det kan blendes, en spiseskefuld vanilje protein pulver og evt avokado eller andet sjovt. Feks mynte når haven bugner. Når den er blendet putter jeg tit en skefuld Chia og evt noget husk og ovenpå noget hjemmelavet nødde/kerne musli fra madbandittens opskrifter. Det er ihvertfald lækkert

    • SVAR

      Ikke et dårligt bytte! Den smoothie lyder unægteligt sundere – og lækrere – end yoghurten 🙂
      Jeg har ledt efter økologisk frossen grønkål, men uden held. Hvor finder du det? Det må være rigtig lækkert!!
      KH
      Anne

      • SVAR

        ja præcis umuligt. Når det rigtig går løs blanchere og fryser jeg selv. Ellers lever jeg med konventionel og sender emails til Coop.dk 🙂

        • SVAR

          Hvor sejt! Jeg burde gøre det samme – både det med e-mails og selv-frysning.
          God lørdag,
          Anne

  • SVAR

    […] Har du læst indlægget: Kom i gang med at lave smoothies! […]