2 håndfulde inspiration fra: Stinna

StinnaStinna har en virkelig dejlig madblog og hun tager billeder så maven rumler! Jeg er især vild med hvor enkle hendes opskrifter er. Ofte bruger hun få, men virkelig gode og velvalgte, ingredienser. Det gør det nemmere for mig at komme afsted i køkkenet. Velkommen Stinna!

 

Introduktion og syn på sundhed
Mit navn er Stinna og jeg blogger ovre på www.stinna.dk. Jeg har i tre år blogget om sundere vegetarmad og sunde søde sager. 
Jeg er vild med at eksperimentere i køkkenet og gøre sund mad ekstra lækker. Jeg er ikke til diæter, jeg tæller ikke kalorier og jeg spiser ikke mad, bare fordi den er sund. Jeg spiser god og sund mad – fordi det virkelig smager godt.

 

1) Jeg føler mig sund når…
Jeg føler mig sund, når jeg i en periode har sørget for at spise ordentligt. Som alle andre har jeg også perioder, hvor jeg desværre ikke altid spiser ordentligt – fx op til en eksamen.
Men en længere periode hvor jeg sørger for at få spist ordentligt til alle måltider – det kan jeg virkelig mærke på min krop.

 

2) Den perfekte morgen ser sådan ud for mig:
Min morgen starter altid med en kop kaffe med lidt soyamælk i. Her ville jeg gerne svare at jeg starter min morgen med en god morgenmad, men faktisk skal jeg ofte så tidligt op, at jeg slet ikke er sulten.
Derfor sørger jeg for altid at have en lille nem morgenmad med på farten, som jeg så kan spise når jeg ankommer på studiet – fx nogle af mine morgenmadsmuffins. De er perfekte at have med.
Men min perfekte morgen er i weekenden, når jeg vågner før min kæreste og bager pandekager, laver kaffe og smoothies og vi nyder morgenmaden sammen.

 

3) Jeg synes at kostpyramiden er…

Jeg har et lidt blandet forhold til kostpyramiden. Jeg synes der er alt for meget brød med i den, men er glad for at grøntsager har fået en vigtigere plads deri. Derudover synes jeg, at der er alt for lidt fokus på de vigtige fedtstoffer.

 

4) Hvis penge ikke var et issue..
Så ville jeg leve 100% økologisk. Det meste jeg køber er økologisk, men på SU er det desværre ikke altid en mulighed. Jeg vælger dog altid at mine animalske produkter skal være økologiske og mine grøntsager skal helst være danske.

 

5) Min yndlingsspise i øjeblikket er.. 

Falafler! Jeg har altså et eller andet med falafler. Jeg er helt pjattet med smagen og jeg bliver aldrig træt af dem. Jeg vælger dem altid når jeg er på café og laver dem mindst 1 gang ugentligt herhjemme. Mmh!

 

6) Min yndlingskrydderurt er…

Åh den var svær. Jeg har i år valgt at dyrke mine egne krydderurter på min lille bitte altan og her er det tydeligt, at jeg har haft svært ved at begrænse mig. Jeg elsker friske krydderurter, men hvis jeg skulle vælge kun én, så må det være bredbladet persille – eller måske koriander!

 

7) Den opskrift, som jeg kan i søvne er…

Pandekager eller vafler! Faktisk laver jeg så ofte bananpandekager, at jeg aldrig længere tænker over hvad der egentligt skal i.

 

8) Jeg anbefaler andre at læse… 

Åh den var svær. Lige nu er jeg igang med Dr. Zukaroffs testamente, som er en bog om menneskehjernen. Den er god og letlæselig, hvis man som jeg interesserer sig for den slags.

 

9) Når jeg bruger madvarer til andet end mavefylde, bruger jeg…

Kokosolie! Jeg bruger simpelthen kokosolie til alt herhjemme. Kroppen får en god klat kokosolie når jeg har været i bad og jeg sover med kokosolie i håret et par gange om måneden – det giver det blødeste hår og er perfekt til mine stride krøller. Derudover er det også perfekt istedet for ansigtscreme eller barberskum.

 

10) Mit bedste tip er…

Mit bedste tip må være, altid at have lidt mørk chokolade og mandler i sit køkken. Jeg har det altid selv i mit køkkenskab og spiser en lille smule, når jeg bliver lækkersulten.

 

Hvem skal jeg have besøg af næste gang? Tip mig gerne i kommentarfeltet!

Måske disse indlæg også er noget for dig?

Del dine tanker her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *