2 håndfulde inspiration fra: Ravfood

ravfood

Da jeg postede #0 i den nye inspirations-føljeton ønskede læser Nina, at jeg lokkede Kathe fra Ravfood.com til at svare på spørgsmålene. Kathe var sød, hurtig og ville gerne være med. Ravfood.com er en rigtig familieblog, hvor hendes to døtre også bidrager – bla. med virkelig fine fotos! Bloggen indeholder et væld af opskrifter – og arkivet giver enormt god inspiration til aftensmad, når man selv mangler idéer. Velkommen, Kathe!

 

Introduktion og syn på sundhed
Jeg hedder Kathe Rav og er en 53 år gammel madnørd. Jeg bor i Skibhuskvarteret i Odense, er gift på 26. år og har 3 voksne børn, der alle er flyttet hjemmefra. Mit arbejde foregår på OUH, hvor jeg i de sidste 22 år har arbejdet som neonatalsygeplejerske.

I slutningen af 2012 besluttede jeg mig sammen med mine døtre, der dengang var hjemmeboende, at oprette Ravfood, så vi kunne samle vores opskrifter til gavn for pigerne, når de skulle flytte hjemmefra.
Således startede mit lille blogeventyr – og bloggen blev min ny baby. Jeg har den stadig kun for hyggens skyld og nyder at kunne nørde mad, teknik og foto på én og samme tid. Bloggen betragter jeg fortsat som min opskriftsamling, men jeg glæder mig over, at der er en masse mennesker, som hver dag har lyst til at læse med.
 
Sundhed er for mig at tage beslutninger i min hverdag, som gør noget godt for mig. Det er, når jeg vælger de sunde madvarer, når jeg (for det meste) beslutter mig for at fravælge det usunde og når jeg bevæger mig så meget, som muligt. Jeg har tidligere været mere “religiøs” i forhold til min kost, men er idag mere afslappet. 
Jeg lever efter LCHF principperne, men vælger indimellem at nyde noget, som ikke er LCHF.  Jeg er iøvrigt igang med at læse “Slut med forbudt” af Morten Svane og Morten Elsøe. Det er en rigtig god bog og bør læses af alle os, der går meget op i sundhed.

 


1) Jeg føler mig sund når…

jeg går. Jeg har i ca 1 1/2 år gået ca 9 km om dagen og jeg elsker det. Min cykel er sat i kælderen og jeg går fast til og fra arbejde i al slags vejr. Jeg kan mærke, at jeg er blevet meget stærkere i min krop og det er en skøn følelse. Desuden virker gåturene som meditation for mig.

 

2) Den perfekte morgen ser sådan ud for mig:

jeg har mindst 1 time fra jeg står op, til jeg skal ud af døren. Jeg nyder min dobbelte espresso med mælk og min jordbærproteindrik, som jeg laver af skyr, frosne jordbær, hasselnøddeolie, vand og proteinpulver. Jeg har tid til at slappe af med morgentv og et kig på mails mm. Så går jeg afsted til arbejde gennem byen, der er ved at vågne og langs Odense å, som er et af de smukkeste steder i byen. Jeg elsker den gåtur.

 

3) Jeg synes at kostpyramiden er…

ok som rettesnor for de mennesker, der måske ikke har råd til at købe den “rigtige” mad, men som alligevel gerne vil gøre et forsøg på at spise sundt. Vi har ikke alle de samme midler – og vi er heller ikke lige interesserede i kost. Jeg spiser efter LCHF principperne og følger derfor ikke den officielle kostpyramide. LCHF passer godt til mig, men derfor er det ikke nødvendigvis det rigtige for alle andre mennesker. Vi skal passe på med at gøre kost til religion.

 

4) Hvis penge ikke var et issue..

ved jeg egentlig ikke, hvad jeg så ville gøre. Jeg arbejder kun 20 timer i fleksjob som sygeplejerske pga en rygskade – så jeg kan næsten ikke arbejde mindre. Vores børn er flyttet hjemmefra og klarer sig fint. Jeg er nået en alder, hvor jeg ikke længere har et stort forbrugsbehov. Vi er ikke rige, men vi har det rigtig fint. Jeg ville nok give mere til velgørenhed og forkæle vores børn lidt ekstra.

 

5) Min yndlingsspise i øjeblikket er.. 

blomkål, blomkål, blomkål- Jeg bliver aldrig træt af blomkål, der kan varieres i det uendelige. Derfor er der også ufattelig mange opskrifter med blomkål på bloggen. Jeg spiser nok 2-3 blomkål om ugen.

 

6) Min yndlingskrydderurt er…

olivenurt. Den smager dejligt af oliven og så er den ufattelig smuk.

 

7) Den opskrift, som jeg kan i søvne er…

rigtig mange forskellige. Jeg har lavet mad i mange år, så det er svært at fremhæve en enkelt. Men det er ofte de gamle klassikere som boller i karry, millionbøf og hvidkålsgryde, som vi laver i hverdagen. De smager godt og de er nemme at LCHF´icere.

 

8) Jeg anbefaler andre at læse… 

“Øen” af Victoria Hislop. Det er en meget velskrevet drama/ kærlighedsroman, der foregår på spedalskhedsøen Spinalonga ved Kreta. Både min mand og jeg var helt grebet af den (og han er ellers slet ikke til kærlighedsromaner). Det er en af de bøger, som man bare ikke kan lægge fra sig igen.

 

9) Når jeg bruger madvarer til andet end mavefylde, bruger jeg…

det som gaver. Jeg elsker selv at få madvarer som værtindegave – så det håber jeg også, at andre kan. Jeg ved helt sikkert, at vores piger elsker at få sunde madgaver fra mor – de har nemlig ikke altid selv råd til at købe de gode sager. Jeg giver dem f.eks. Fibersirup, Sukrin, mandelmel, gode olivenolier, vaniljepulver, oste og lignende produkter.

 

10) Mit bedste tip er…

vær glad for dig selv som du er og behandl din krop godt.  Spis så sundt som du kan og bevæg dig mest muligt. Hvis du vælger at leve efter nogle bestemte kostprincipper som f.eks. LCHF – så pas på, at det ikke bliver til en religion for dig. Det er rigtig fint at leve sundt – det gør jeg selv – men der skal også være plads til at skeje lidt ud en gang imellem, hvilket jeg også gør.

 

Hvem skal jeg have besøg af næste gang? Tip mig gerne i kommentarfeltet!

Måske disse indlæg også er noget for dig?

Del dine tanker her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

4 Kommentarer

 • SVAR

  Tusind tak, fordi jeg måtte være med.
  Det var lidt grænseoverskridende at sige ja, da jeg normalt er et meget privat menneske. Men det var også sjovt – og sundt at reflektere over de gode spørgsmål.
  Jeg følger mange spændende bloggere, som jeg godt kunne tænke mig at lære lidt bedre at kende. Bl.a. Lene fra Spisestuen.dk og Dorrit fra Mindfulmad.dk, som er nogle af mine favoritter.
  Bedste hilsner Kathe

  • SVAR

   Jeg var lige ved at sende dig en mail. Tusind tak fordi du ville deltage – og tak for supergode tips. Dem vil jeg både kigge nærmere på og kontakte.
   KH til dig,
   Anne

 • SVAR

  Kære Anne, tak fordi du fik “lokket” Kathe til at deltage – og tak til Kathe for indlægget. I ønskes begge en rigtig god weekend. KH Nina

  • SVAR

   Så lidt, Nina. Tænkte det var passende at starte med Kathe da hun jo var specifikt ønsket! Rigtig god weekend til dig også. KH Anne