2 håndfulde inspiration fra: Julie Bruun

julie-bruun

Dagens gæst i Den Omvendte Verden har en helt enormt dejlig og personlig madblog. Den emmer af god stemning og madglæde – og Julies smil og begejstring for god mad smitter – synes jeg! Hun har valgt et lidt atypisk arbejdsliv sammensat af forskellige jobs og det synes jeg er enormt inspirerende.

Velkommen, dygtige Julie!

 

Introduktion og syn på sundhed

Mit navn er Julie og jeg blogger på Juliebruun.com. Min blog handler lidt om hvordan man kan kombinere en sund og aktiv livsstil med et familieliv, hvor hygge og masser af tid sammen er i højsæde. Mit job handler i høj grad om sundhed, både som madblogger og kostvejleder, hvor jeg forsøger at inspirere og motivere til en sundere livsstil på kosten. Men også som fysioterapeut, instruktør og personlig træner. Jeg træner derfor selv rigtig meget, og får spist en masse sundt mad. Men jeg elsker virkelig også hygge, søde sager, brød og kaffe. Jeg tæller ikke kalorier og jeg vælger altid ud fra smag frem for sundhed.

 

1) JEG FØLER MIG SUND NÅR…

jeg er glad, sådan rigtig ned i maven glad. Sundhed for mig er ikke blot et spørgsmål om så lavt et kalorieindtag så muligt, eller så store muskler som muligt. Jeg føler mig ikke nødvendigvis sund, selvom jeg har levet af salat en hel dag (sker heller aldrig) eller har trænet 4 timer i streg (sker faktisk ret tit). Men jeg føler mig sund, hvis jeg kan mærke i min krop og mit sind, at jeg bare er 100 % tilpas. Det er jeg når jeg holder en aktiv livsstil, spiser sundt og nærende, men hvor der absolut er plads til en masse brød, ris, flere kopper kaffe om dagen og gerne noget sødt hver dag. Hvor jeg har masser af tid til dem jeg holder af, får sovet godt, husker at drikke rigeligt vand, og som sagt bare føler mig glad og taknemmelig.

 

2) DEN PERFEKTE MORGEN SER SÅDAN UD FOR MIG: 

Den perfekte morgen for mig, er en hvor jeg har god tid. Meget gerne en morgen, hvor både min kæreste og jeg er hjemme, til at hygge sammen med vores lille dreng. Den perfekte morgen starter med at min søn kravler ind over mig og lægger hovedet på mit bryst. At vi griner og hygger, spiser nybagte boller, et blødkogt æg, drikker kaffe og ikke skal stresse med noget.

 

3) JEG SYNES AT KOSTPYRAMIDEN ER… 

et fint udgangspunkt til folk, som intet aner om sundhed generelt. Til folk som ikke har nogen idé om hvad der er “rigtigt og forkert” og som har svært ved at holde igen. Men personligt bryder jeg mig ikke om at nogle bestemmer hvad jeg skal spise, hvor meget jeg må spise eller fortæller mig hvad der er rigtigt og forkert :o) Hvis først der bliver sat regler op for mig, har jeg for alvor lyst til at bryde dem.

 

4) HVIS PENGE IKKE VAR ET ISSUE..

ville jeg først og fremmest købe mig et hus (fremfor en lejlighed midt i byen uden altan eller det der ligner en baggård), jeg ville købe mig en lækker bil og rejse meget mere rundt i verden. Hvis vi snakker sådan lidt færre penge – ville jeg købe 100 % økologisk, rigtig gerne en masse i helsekostbutikker, spise ude rigtig tit, og altid have køkkenet propfyldt med et lager af lækre produkter.

 

5) MIN YNDLINGSSPISE I ØJEBLIKKET ER… 

Åh jamen det er og bliver altså nybagte boller med masser af smør og (lyst) pålægchokolade – helst de der helt tykke stykker. Jeg kunne leve af det.

 

6) MIN YNDLINGSKRYDDERURT ER…

Ja den er faktisk lidt svær, umiddelbart er jeg ret tosset med persille og basilikum. Men rosmarin er nu også godt.

 

7) DEN OPSKRIFT, SOM JEG KAN I SØVNE…

må næsten være mine veggiedeller med spinat og porre. Dem har jeg lavet usandsynlig mange gange. Især også fordi Noah, min lille søn spiser dem rigtig ofte. Ellers bager jeg boller i hvert fald hver anden dag, så her bruger jeg slet ikke opskrift.

 

8) JEG ANBEFALER ANDRE AT LÆSE… 

Åh gid jeg havde mere tid til at læse, for det er jeg faktisk ret vild med. Lige for tiden sidder jeg selv med snuden i akupunkturbøger, da jeg er ved at uddanne mig hertil. Men det er nok ikke lige det der menes med spørgsmålet ;o) Den sidste bog jeg læste var “mig før dig” og den var virkelig god.

 

9) NÅR JEG BRUGER MADVARER TIL ANDET END MAVEFYLDE, BRUGER JEG…

madvarer som er gode til andet end at spise.. Her har alle andre nok også svaret kokosolie, men det er jo virkelig et wondermiddel. Det er vildt lækkert at smøre kroppen eller håret ind i, i forbindelse med et bad.

 

10) MIT BEDSTE TIP…

må være noget lignende: at lade være at tænke for meget over, hvad der er rigtigt eller forkert (sådan rent sundhedsmæssigt). Jeg får selv bare en endnu større trang til søde sager og mere mad, hvis jeg ikke må. I stedet går jeg efter at motionere så meget som muligt, så er der plads til lidt ekstra forkælelse ;o)

 

Måske disse indlæg også er noget for dig?

Del dine tanker her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 Kommentarer

 • SVAR

  Åh, et vellavet blødkogt æg, er bare det bedste.

  – A

  • SVAR

   Åh, du har ret. Det kunne jeg faktisk rigtig godt spise lige nu.
   Mmm..
   KH
   Anne