2 håndfulde inspiration fra: Christine Bonde

christinebondedkDagens gæst i Den Omvendte Verden er Christine Bonde. Hun laver enormt fristende mad, tager de smukkeste fotos og så er hun overordentlig stærk og smidig. Alle ting, men især det sidste, er ret inspirerende for én som mig, der altid har haft enormt stive fodboldben. Velkommen, Christine!

 

Introduktion og syn på sundhed:
Jeg hedder Christine, og jeg er en 25-årig jyde bosat i København. I januar fik jeg titlen BSc Global Nutrition and Health, og her i september læser jeg videre på kandidatuddannelsen Integrated Food Studies. Jeg blogger på christinebonde.dk, som mange nok vil betegne som en sundhedsblog, men hvad de fleste ikke ved er, at jeg ikke rigtigt bryder mig om ordet sundhed. Det virker umiddelbart paradoksalt – især min uddannelsesmæssige baggrund taget i betragtning – men jeg synes vi mangler et bedre ord, som ikke lægger op til en dikotomisk forståelse, hvor alting enten er rigtigt eller forkert, godt eller dårligt, sundt eller usundt. Jeg ønsker virkelig, at vi fokuserer mere på velvære og det at have det godt.

 

1) JEG FØLER MIG SUND NÅR…
jeg ikke tænker på sundhed som noget jeg skal stræbe efter, men som kommer helt automatisk, fordi jeg passer godt på min krop.

 

2) DEN PERFEKTE MORGEN SER SÅDAN UD FOR MIG: 
Jeg vågner tidligt, veludhvilet og helt uden en alarm men kun ved hjælp af mit indre ur. Morgenen starter i langsomt tempo med masser af tid til en god morgenmad og at sætte en intention for dagen, hvor jeg kan vælge til og fra. Jeg har ingen fastlagte planer, men masser af ideer og motivation til at udrette alt muligt. 

 

3) JEG SYNES AT KOSTPYRAMIDEN ER… 
et uddateret redskab, som man ikke havde behøvet at bruge penge på at udvikle. Jeg har aldrig hørt om nogen, som har anvendt den og haft succes med at optimere sit helbred eller blive klogere på ernæring.

 

4) HVIS PENGE IKKE VAR ET ISSUE…
ville jeg udnytte friheden; rykke teltpælene op og tage mine nærmeste med til et eksotisk og fredeligt sted med den smukkeste natur, hvor vi kunne nyde hinanden og forsyne os selv og gøre alting af lyst i stedet for pligt. Og ja, det lyder pladderromantisk og urealistisk, men nøj hvor gad jeg godt.

 

5) MIN YNDLINGSSPISE I ØJEBLIKKET ER… 
bananis! Ikke kun fordi det smager godt, men fordi det altid får mig til at værdsætte det helt simple og forstå, hvor lidt der egentlig skal til for at glæde mine smagsløg og blive tilfredsstillet af et måltid.

 

6) MIN YNDLINGSKRYDDERURT ER…
helt klart basilikum! Jeg elsker at bruge den i både det salte og det søde køkken og bliver tit overrasket over, hvor mange smagsnuancer den faktisk har. I øvrigt er det er plus, at den efterhånden kan findes i en økologisk variant i de fleste supermarkeder.

 

7) DEN OPSKRIFT, SOM JEG KAN I SØVNE ER…
nok en smoothie bowl af en art – men det er kun fordi der slet ikke er nogen opskrift og jeg altid laver den på gefühl. Jeg følger sjældent en opskrift slavisk, men mængderne og ingredienserne, som giver den bedste konsistens og smagssammensætning, kan jeg til fingerspidserne.

 

8) JEG ANBEFALER ANDRE AT LÆSE…
mere – bare læse mere generelt!

 

9) NÅR JEG BRUGER MADVARER TIL ANDET END MAVEFYLDE, BRUGER JEG…
kokosolie til at fjerne make-up eller til at plage min kæreste om en massage, hæhæ.

 

10) MIT BEDSTE TIP ER…
at lytte til sin mavefornemmelse og aldrig undervurdere sin egen intuition.

 

HVEM SKAL JEG HAVE BESØG AF NÆSTE GANG? TIP MIG GERNE I KOMMENTARFELTET!

Måske disse indlæg også er noget for dig?

Del dine tanker her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *