1 år på LCHF

1 ÅR PÅ LCHFDette indlæg er lidt forsinket. I skrivende stund kan jeg nemlig fejre 13 måneder på LCHF – 1 år med rigtig mad.
Ind i mellem har jeg da spist kage og brød eller drukket vin, men jeg savner det faktisk aldrig. Det skyldes primært at jeg får mavepine med det samme (ØV!), dernæst er jeg bare altid bund-mæt, og får derfor ikke lyst til de hurtige kulhydrater.
Jeg lister herunder en del oplevelser og erfaringer fra det sidste år med LCHF:
 • For første gang har jeg haft gennemfugtet hud hele vinteren. Mine ben plejer at være vildt tørre, nu behøver jeg stort set ikke creme. Måske jeg bruger creme 1 gang hver 14. dag. Fed kost er åbenbart en fremragende indre fugtgiver!
 • Jeg har erfaret at mælkeprodukter er dårlige for min hud. Min mejerifri periode (1 måned) resulterede i markant flottere hud. Nu hvor jeg har inviteret mejeriprodukterne tilbage oplever jeg kriller i halsen og løbende næse, især når jeg spiser fløde. Det lader til, at jeg tåler smør og ost bedre..
 • Da jeg startede på LCHF for et år siden tabte jeg lynhurtigt 4-5kg. Kiloene er dog langsomt vendt tilbage, det er træls (for jeg kan ikke passe mine bukser) og jeg spekulerer på hvad der mon har ændret sig.. For lidt søvn, for meget mad, for travle perioder..
 • Jeg oplever konstant energiniveau i løbet af dagen. Det er nok noget af det bedste ved LCHF – nemlig det snorlige blodsukker.
 • Mæthed i op til 6-7 timer. Det har jeg aldrig oplevet på min gamle kost, og det føles så skønt ikke hele tiden, at skulle huske at have et mellemmåltid med i tasken når jeg tager hjemme fra.
All in all, så er der – for mig – mange flere fordele ved at spise LCHF, end der er ulemper. Derfor kan jeg ikke forestille mig at gå tilbage til korn og skummetmælk. One more year!!

Måske disse indlæg også er noget for dig?

Del dine tanker her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

4 Kommentarer

 • SVAR

  Jeg prøver lige igen 🙂
  Tillykke med "fødselsdagen" 😀
  Jeg har været LCHF'er i halvandet år og har nogenlunde de samme oplevelser som dig.
  Jeg vil forsøge mig med mere og bedre søvn og afslapning/meditation.
  Kh. Lonerosa

 • SVAR

  Haha tak 🙂
  Det er rart at høre at det ikke kun er mig – men så kan jeg alligevel ikke lade være med at tænke om det er sådan med LCHF. At kroppen tilpasser sig og sænker forbrændingen når den har vænnet sig til at køre på fedt? Ren spekulation!
  Det undrer mig, at flere (okay 3) har problemer med at holde vægten efter 1 års tid på LCHF (med det forbehold, at dem jeg kender, der har der problem er bloggere 🙂 ).
  KH
  Anne

 • SVAR

  Tillykke med velværet 🙂
  Ja den med vægten er vi flere om at være lidt utilfredse med… Men ville ikke bytte de gamle bukser for hverken skummetmælk, brød eller matadormix .. Heldigvis da 😉

 • SVAR

  Tak – i lige måde 🙂
  Jeg kunne ikke være mere enig!
  KH
  Anne