Hjemmelavede vingummier med blåbær

Vingummier er måske at stramme den lidt. Men at kalde dem det, kan måske være en måde at få de her sundheds-guldklumper i børn. Jeg så opskriften på Instagram (@mat_som_medicin) og da jeg har GREAT LAKES GELATIN i mit køkkenskab – i temmelig ubrugt stand – besluttede jeg at give det et forsøg. Gelatinen er fra græsfodrede dyr, så det skulle være den sundeste slags. Jeg har købt den i udlandet, jeg mener at det var en hollandsk side. Den er så vidt jeg ved ikke til at få fingrene i herhjemme.

Det er vigtigt at bruge den røde/orange bøtte i denne opskrift. Gelatinepulveret findes også i en grøn bøtte, men den udgave stivner ikke.

 

(ca. 8 stk/lille portion)

 

Du skal bruge:

0,5dl citron- eller appelsinsaft

0,5dl ægte blåbær (jeg brugte frosne)

1/2 tsk honning (kan udelades)

2 tsk. gelatine

 

Fremgangsmåde:

Varm citronsaft, honning og blåbær i en lille gryde op til kogepunktet. Pisk gelatinepulveret i og fordel blandingen i en lille silikoneform – eller et lille firkantet fad.

Lad det stivne 10 min i fryseren og opbevar dem derefter i køleskabet.

 

Måske disse indlæg også er noget for dig?

Del dine tanker her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *